Dziś mamy dla Was, drodzy Ostrożercy – PRZEPIS Z PIEKŁA...
To naprawdę niebezpieczne jedzenie, nie
podawajcie go osobom nieprzyzwyczajonym do ostrości. Zaawansowanym
Ostrożercom posmakuje z pewnością – ba, można się od niego
uzależnić ;)
Wszystko wzięło się od tego, że
zamówiliśmy do naszego sklepu BĘDZIE PIEKŁO sos z Piekielnych
Otchłani – Satan's Revenge i bardzo chcieliśmy go jakoś uczciwie
spożytkować (samodzielnie urywa kończyny).
Jako, iż idzie sezon
grillowy, powstał pomysł na ZEMSTĘ KURCZAKA.
Koniecznie zabierzcie je ze sobą na proszonego grilla i patrzcie,
jak Wasi znajomi lekko się pocą i czkają ;)
Składniki:
500 gram piersi z kurczaka pokrojonej w
duże kawałki (około 4-5cm)
50 ml sosu SATAN'S REVENGE – do
kupienia tutaj [KLIK]
1 łyżeczka mielonej papryki Chipotle –
do kupienia tutaj [KLIK]
1 łyżeczka słodkiej papryki
1
łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
1 łyżeczka soli
2 łyżki
oleju
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka myjemy dokładnie,
wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, paprykami, wlewamy
olej i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dolewamy sosu
Satan's Revenge i rozprowadzamy go dokładnie na każdym kawałku
mięsa (jeśli robicie to rękami – polecamy lateksowe rękawiczki!
Mycie rąk po tym sosie niewiele daje...). Odstawiamy do lodówki na
3-4h (im dłużej, tym lepiej :)). Po tym czasie ZEMSTA KURCZAKA
jest gotowa do wrzucenia na ruszt. Możecie go też przygotować w
piekarniku, jeśli pogoda nie sprzyja ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz